TEAM ACASUS

Wannes Meersmans

Centrumleider

Wannes staat als centrumleider in voor de algemene coördinatie en verdere ontwikkeling van Acasus. Lokale besturen kunnen bij hem terecht voor ondersteuning op het vlak van milieubeleid, interne milieuzorg en duurzaam bouwen. Mede dankzij zijn achtergrond als milieukundige is hij vertrouwd met milieulabels- en normen, levenscyclusanalyse en de impact van materialen op het milieu en onze gezondheid. Daarnaast volgde hij heel wat bijkomende opleidingen rond duurzaam bouwen, energiebeheer en menselijke ecologie. Kortom, er is weinig waar hij geen interesse in heeft.

Zijn vrije tijd spendeert Wannes graag aan wandelen in de bergen of andere mooie natuurlandschappen. Tussen het wandelen door maakt hij graag tijd vrij om ook de lokale cultuur en keuken te leren kennen.

Wannes zoekt steeds naar nieuwe zinvolle manieren om zijn impact op het milieu en het klimaat te verkleinen. Een duurzame transitie gaat voor hem over het kiezen van een duidelijke richting en vervolgens stap voor stap vooruitgang boeken.

Julie De Blaere

Communicatie & educatie

Een duidelijke en transparante communicatie is iets waar Julie enorm veel belang aan hecht.  Daarnaast is ze steeds op zoek naar nieuwe kennis en manieren om deze mee te helpen verspreiden. Communicatie en educatie zijn dus 2 zaken die haar op het lijf geschreven zijn. Je kan bij haar terecht voor meer informatie over de tentoonstellingen, een begeleid bezoek en/of informatie over toekomstige evenementen. 

Julie houdt ervan om tijdens haar vrije momenten tijd te spenderen met haar gezin en vrienden of te gaan wandelen met haar honden.

Duurzaamheid bestaat voor Julie uit een groene, gezonde en warme sociale leefomgeving. Toen er werd nagedacht over het uitbreiden van de tentoonstelling, was ze dan ook heel enthousiast dat de tuin op de planning stond. 

Natalie Blanckaert

Onthaal & administratieve ondersteuning

Natalie is niet alleen het gezicht van Acasus, maar ook een gekend gezicht in Veurne en omstreken. Altijd goedlachs, enthousiast en bereid om te helpen. Als onthaalmedewerkster zorgt ze ervoor dat bezoekers zich meteen welkom voelen. Achter de schermen helpt ze mee om heel wat praktische zaken in goede banen te leiden.

Als Natalie niet bij ons aan het werk is geniet ze ervan om met vrienden af te spreken, lekker te koken voor haar dochters of te gaan wandelen. 

Dat duurzaam wonen haar nauw aan het hart ligt, kan je zien aan haar recent verbouwde woning.  Deze ligt slechts op 500m van Acasus, pal in het centrum van Veurne. Er werd bij de verbouwing nagedacht over de eisen op lange termijn. Hierdoor is Natalie er zeker van dat ze voor de rest van haar leven in haar droomwoning kan blijven wonen.  

Emmi Declercq

Adviseur duurzaam bouwen

Al sinds haar architectuurstage is Emmi gebeten door duurzaam bouwen. Voor ze aan de slag ging bij Acasus was ze reeds adviseur bij BAS bouwen. Thema’s zoals milieu, klimaat en een gezonde leefomgeving liggen haar nauw aan het hart. Particulieren en gemeenten op weg helpen om door de bomen het bos te zien, doet ze dan ook met veel plezier.

Naast haar job als adviseur duurzaam bouwen bij Acasus steekt Emmi graag de handen uit de mouwen bij de verbouwing van haar gezinswoning of ontspant ze graag in de tuin of de natuur.

Duurzaam bouwen is voor haar de tijd nemen om alle opties af te wegen om zo een doordachte, échte duurzame keuze te nemen. Want less is vaak ook more…

Simon Everaert

Adviseur duurzaam bouwen

Simon is leergierig en leest zich graag in, zeker op vlak van duurzaamheid. Bij hem kan je terecht voor heldere, oplossingsgerichte en praktisch toepasbare adviezen. Moeilijke materie omzetten naar hapklare taal is iets wat hem bezig houdt. Hij probeert een advies altijd op te bouwen vanuit de noden van de klant.

Zijn vrije tijd vult Simon in met padel. Het sportieve en sociale aspect zijn voor hem beiden even belangrijk. Verder houdt hij er van om avontuurlijke reizen te maken.

Voor Simon is duurzaamheid een totaalconcept waarbij lange termijnvisie een noodzaak is.

?

Adviseur duurzaam bouwen

Wij zijn nog op zoek naar een derde adviseur om ons team te vervolledigen. Ben jij of ken jij iemand met een technische achtergrond (ingenieur/architect/..) die gebeten is door de duurzame microbe?

Dien dan vandaag nog je kandidatuur in via deze link. Het indienen van je CV is mogelijk tot 7/9. Wie weet staat jouw foto hier binnenkort in het rijtje!  

 

Externe medewerkers

Sommige van onze medewerkers zijn niet rechtstreeks verbonden met Acasus, maar zijn wel van onschatbare waarde voor onze werking. In ons kenniscentrum te Veurne zijn heel wat diensten van POM West-Vlaanderen aanwezig. Isabel zorgt hierbij voor de praktische en administratieve ondersteuning. Eva werd als projectmedewerker aangesteld in kader van het EFRO project Acasus Academy. Zij begeleidt ons onder andere bij het organiseren van masterclasses, themadagen en events waarbij de focus ligt op bedrijven en professionals. Vanuit het Boeverbos te Brugge worden wij bij heel wat projecten ondersteund door Doenja. Doenja stond mee aan de wieg van het West-Vlaamse steunpunt voor duurzaam wonen, bouwen en verbouwen. Door de uitbreiding van het team binnen Acasus kon zij heel wat van haar bevoegdheden doorgeven, maar zij blijft nauw betrokken bij heel wat van onze projecten. 

Doenja Lefebure

Beleidsmedewerker Duurzaam Bouwen

Eva Degryse

Projectmedewerker POM West-VL

Isabel Landuyt

Onthaalmedewerker POM West-VL