Voor Openbare besturen en andere organisaties

Sure 2050 Academy

Op 25 en 26 oktober organiseerden we het slotevent van SURE2050. 2 dagen die in het teken stonden van uitwisselen van ervaringen en ideeen met collega's van andere lokale besturen.

Via deze weg willen we alle deelnemers nogmaals bedanken voor hun deelname, wij vonden het alvast heel fijn om je in Gent of Hasselt te kunnen ontmoeten.

In het aflopende Europese SURE2050 project hebben we heel wat tools , ervaringen en ondersteuning ontwikkeld om lokale besturen op weg te helpen in de realisatie van een klimaatneutraal patrimonium tegen 2050.  Op de SURE2050 Academy gaven we het startschot om het duurzaam vastgoedbeheer en -beleid, met behulp van een strategisch vastgoedplan ingang te laten vinden in alle lokale besturen.

Een aantal lokale besturen hadden, als deelnemers van het SURE2050 project, hierin een voortrekkersrol en deelden dit in de vorm van filmpjes of presentaties. Herbekijk op het leerplatform de testimonials (zonder cijfers) van de lokale besturen over hun vastgoedplan .Daar zijn eveneens de presentaties van de verschillende workshops beschikbaar.

 

Ben je nog niet opgestart met een strategisch vastgoedplan?

Maar wil je hier nu wel werk van maken? Op het Be-Reel leerplatform wordt in de leermodule SURE2050 de aanpak van een strategisch vastgoedplan stap voor stap uitgelegd. En je vindt er het sjabloon terug van de ‘nota strategisch vastgoedbeleid’ om dit topic op de politieke agenda te brengen en de sjablonen van een strategisch vastgoedplan.

 

Ben je als deelnemer gestart binnen het SURE2050 project?

Vergeet dan zeker niet je vorderingen in de opmaak van een strategisch vastgoedplan door te geven aan je relatiebeheerder. Hiermee kunnen we ook naar Europa aantonen welke impact we als SURE2050 gehad hebben

Aangemaakt: 10.11.2022

Aangepast: 10.11.2022