Voor Particulieren

Regendouche vs. klassieke douche

Niet alleen de energieprijzen schoten deze winter door het dak, voorbije zomer bleken ook droogte en daarbij horende watertekorten een serieus probleem. Als we beide problematieken samenleggen, komen we al gauw uit bij ons warm water verbruik. De badkamer blijft de ruimte waar dit verbruik het hoogste is. We zochten voor jullie uit hoe je, met de keuze voor het soort douchesysteem, het verschil kan maken.  

Het water - en dus ook energieverbruik -  onder de douche hangt af van het type douchekop. Waar een klassieke douchekop zo’n 6 à 9 liter water per minuut verbruikt, loopt dat bij een regendouche op tot 15 à 20 liter per minuut.

Als je weet dat een gemiddelde douchebeurt ongeveer 9 minuten duurt, dan verbruik je met een regendouche 135 tot 180 liter warm water per douchebeurt. Kies je voor een klassieke douchekop dan bespaar je makkelijk tot wel 120 liter per douchebeurt. Douch je dagelijks? Dan komt dit neer op een besparing van zo'n 44.000 liter warm water per persoon per jaar! Omgerekend in euro betekent de keuze voor een klassiek systeem een jaarlijkse besparing van 235 tot zelfs 350 euro op de water- en energiefactuur.

Kortom, door te kiezen voor een waterbesparende douchekop bespaar je op je factuur, zonder in te boeten op je comfort.

 

Bouwplannen en op zoek naar manieren om te besparen op je energie- en waterfactuur? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor een uitgebreid advies. 

 

 

Aangemaakt: 28.02.2023

Aangepast: 31.03.2023