Voor Openbare besturen en andere organisaties

Wat is de GRO?

GRO werd in 2017 door ‘Het Facilitair Bedrijf’ van de Vlaamse overheid als tool ontwikkeld om in de bouwprojecten van de Vlaamse overheid een holistisch en gelijklopend ambitieniveau op het vlak van duurzaamheid te implementeren.

Ondertussen ontwikkelde deze tool zich tot een instrument waarmee de duurzaamheid van bouwprojecten kan gemeten worden. Tegelijk wordt ook bekeken hoe men de ambities binnen een project kan vergroten. De GRO wil via een geïntegreerd ontwerpproces tot toekomstgerichte, comfortabele gebouwen komen, waarin sterk wordt ingezet op circulair bouwen.

De GRO leren toepassen?

In het advies en de ondersteuning die door Acasus gegeven wordt aan lokale besturen, staat de GRO centraal. Wil je graag zelf leren hoe je deze kunt toepassen en analyseren? Dan zijn de opleidingen die dit voor- en najaar georganiseerd worden zeker iets voor jou. Deze richten zich op een breed doelpubliek: architecten, studiebureaus, opdrachtgevers …

De basisopleiding (Online)

= toelichting context en doelstellingen van de GRO.

        NL dinsdag 7 maart van 11 tot 12 uur

              OF donderdag 7 september van 11 tot 12 uur.

        FR donderdag 23 maart van 11 tot 12 uur

              OF donderdag 28 september van 11 tot 12 uur.

De uitgebreide opleiding (Fysiek, enkel NL, basiskennis vereist)

=  Concreet gebruik van de tool (het bepalen van de ambities, het invulling geven aan de criteria, het gebruik van de rekenbladen en checklists,...).

        zaterdag 8 juli van 9 tot 12 uur in het VAC in Gent (volzet)

               OF dinsdag 21 november van 13u30 tot 16u30 in Brussel (locatie nog te bepalen).

Inschrijven voor de opleidingen in de eerste helft van 2023 is mogelijk tot een week voor de opleiding en kan via deze link. Voor de opleidingen in het najaar zal je je kunnen inschrijven vanaf de zomer van 2023, via dezelfde link.

Raamcontract vastgoedstrategie

Beschik je over een publiek gebouw of gebouwenpark en wens je ondersteuning bij de opmaak van een vastgoedstrategie en de verdere optimalisatie van een duurzaam vastgoedbeheer en -beleid? Dan is het raamcontract dat VEB recent ontwikkelde iets voor jou. Ze gaan samen met jou na wat de beste strategie is om dit te realiseren. De studiebureaus binnen dit raamcontract vertrekken vanuit de noden van jouw organisatie om via een gestandaardiseerde aanpak samen met jullie te komen tot een vastgoedstrategie en een concreet investerings- en financieringsplan. Lees hier meer over deze dienst.

Wil je meer details over deze nieuwe dienst? Schrijf je dan in voor de webinar die de VEB op 27 april organiseert.

Aangemaakt: 01.03.2023

Aangepast: 01.03.2023