Voor Openbare besturen en andere organisaties

Ons bezoek aan Rotterdam

Op 20 november brachten we een bezoek aan Rotterdam, de stad waar circulaire economie stilaan een vaste waarde aan het worden is. 

Tijdens ons bezoek aan Blue city ontdekten we hoe ondernemers elkaar kunnen doen groeien. Iedere ondernemer wordt er gestimuleerd om samen te werken met de anderen binnen deze circulaire voorbeeldstad. Ze doen dit niet enkel door het delen van de bureau ruimtes, maar vooral door na te denken over het gebruik van elkaars reststromen. Het afval van de ene is de grondstof bij de andere. Dat ze er ook over de werkplek met het mooiste uitzicht beschikken komt die creatieve ideeën alleen maar ten goede. 

In de namiddag brachten we een bezoek aan de ‘DakAkker’. Onze gids nam ons mee over de gele balken van de ‘Luchtsingel’ en liet ons kennismaken met verschillende ingrepen die de omgeving opwaardeerden. Zo zagen we er een sportveld dat bij hevige regenval dienst doet als buffervat, maakten we kennis met de charme van Hofbogen en aten we verse vijgen, tomaten en bloemen op 20m hoog. 

Met een hoofd vol inspiratie keerden we terug naar Veurne.

Wil jij ook graag geïnspireerd worden tijdens een van onze infosessies? Hou dan zeker onze agenda in de gaten!

Aangemaakt: 31.10.2022

Aangepast: 31.10.2022