Voor Openbare besturen en andere organisaties

Acasus Inspireert - Circulaire ingrepen in de stad Studiereis Rotterdam

20.10.2022

Rotterdam beschikt met projecten als ‘Blue City’ en ‘DakAkker’ over heel wat moois op vlak van duurzame voorbeeldprojecten. Daarnaast is er ook op architecturaal vlak heel wat te bewonderen. Wat ons betreft alvast meer dan genoeg redenen om Rotterdam een bezoek te brengen. Met Acasus organiseren we daarom op donderdag 20 oktober een studiereis met als overkoepelend thema "circulaire ingrepen binnen de stad". 

ONS PROGRAMMA

We vertrekken omstreeks 8u met de bus vanuit Brugge richting Rotterdam. Deelnemers uit regio Oost-Vlaanderen kunnen opstappen in Gent. Vertrek uit Rotterdam is voorzien om 16u30, waarbij we hopen omstreeks 19u terug in Brugge aan te komen. 

Begeleid bezoek Blue City  (1u)              

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Het is een voorbeeldproject voor de circulaire economie waar ondernemende geesten elkaar ontmoeten en concreet handelingsperspectief ontwikkelen, of het nu gaat om het vergroten van je impact, zero waste leven of het ontwikkelen van een future proof materiaal. 

Middagpauze  + vrij bezoek Rotterdam                                                            

Rotterdam heeft niet enkel op circulair vlak heel wat moois te bieden. Wil je de befaamde kubuswoningen eens van dichtbij bewonderen? Of ga je liever de sfeer opsnuiven in de imposante markthal? Dat kan allemaal. 

Begeleid bezoek DakAkker XL (1u30)                       

Dakboerderij de DakAkker is een van de deelprojecten van het stadinitiatief rond de Luchtsingel. Met dit initiatief wil men gebieden en plaatsen ,die eerder als vergeten en versleten werden bestempeld, nieuw leven inblazen. Hoe ze dit doen ontdek je tijdens een begeleid bezoek dat ons meeneemt langs plaatsen als het Hofplein, Schiedam, ZOHO,...   

WIL JE ER GRAAG BIJ ZIJN ?

 

Deelname kost 60 euro, hierin zijn de busreis en begeleide bezoeken inbegrepen.

Schrijf je nu in

Nog vragen? mail ons voor meer info! 

Interessant? Deel dan deze pagina op