Voor Bedrijven en bouwprofessionals

Bouwen met lokale materialen (dag 3)

28.06.2018

Acasus organiseert samen met de partners van Bâti C² een 4-daagse evenementenreeks rond bouwen met lokale bio-ecologische materialen. Elke laatste donderdag van de maanden april, mei, juni en september worden er seminaries gegeven en bedrijven en/of werven bezocht om te ervaren wat de eigenschappen zijn van natuurlijke bouwmaterialen uit eigen bodem en hoe ze worden toegepast. Er wordt telkens afgesproken op een centraal punt in de regio die we bezoeken en gaan dan van daaruit met de bus langsheen de verschillende inspiratieplekken.

 

Hennep, een fantastisch natuurproduct.

 

Programma

9u00 Vertrek met de bus aan station Kortrijk

 

10u00 Voormiddag:

We geven toelichting welke impact bouwen met hennep heeft op het ontwerp en bouwproces. Er is ruimte voor een interactief moment en we polsen welke obstakels in de weg staan om te bouwen met nagroeibare materialen. Hierna geeft Peter Steen uitleg over bouwen met ecologische materialen en deelt zijn ervaringen hieromtrent.

 

13u00 Namiddag:

De namiddag gebruiken we om enkele projecten te bezoeken. Zo neemt architecte Sylvie Buyse ons mee in het verhaal van een bouwproject in Heule (Kortrijk) waar een aanbouw uit kalkhennep te bezichtigen is. Het concept van het gebouw, technische informatie alsook informatie over het traject dat met de bouwheer is afgelegd om tot deze bouwwijze te komen worden door haar uit de doeken gedaan. Aankomst terug aan het station in Kortrijk.

 

16u30 Aankomst aan station Kortrijk

 

Volgende sessie

Dag 4: 27/09 - Innovatief zijn met hennep en hout, het kan.

 

Inschrijven

Deze activiteit is volzet. Er kan niet meer ingeschreven worden.

 

Partners

Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, VIBE en de partners van Bâti C² *

* Met steun van het Europees fonds voor Regionale Ontwikkeling (Interreg)

Interessant? Deel dan deze pagina op