The Exploded View - Materials & Methods

The Exploded View staat voor het radicaal opnieuw durven kijken naar de realisatie van een woning: het uit elkaar trekken en ontleden van de eindeloze hoeveelheid toepassingen die in een huis aanwezig zijn, om deze vervolgens met circulaire toepassingen en biobased materialen opnieuw op te bouwen. Er wordt gezocht naar toepassingen en materialen van vandaag, morgen en overmorgen. 

The Exploded View verwijst ook naar de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden. Zo zijn er onder meer de materiaalstromen uit voeding, textiel, rioolwater, gebouwen of zelfs onze eigen woonomgeving. Ze tonen een zoektocht naar materialen die de productie-cirkel zo klein en efficiënt mogelijk kunnen houden. 

Bovenal is The Exploded View een ‘live research’ en ‘storytel’-installatie. Het is een maquette van een uit elkaar getrokken huis waarin verschillende biobased materialen en circulaire methoden naast elkaar getoond worden. Via de maquette laten ze de bezoeker kennismaken met wat ze ontdekt hebben, maar tonen ze ook wat nog niet geweten is. Er wordt gefocust op de kwaliteiten en de pijnpunten en men wil er vooral voor zorgen dat de bezoeker mee gaat nadenken over de nieuwe mogelijkheden

Bij Acasus zijn we blij dat we van Biobased creations de kans krijgen om deze installatie tijdelijk een plaats te geven in ons kenniscentrum te Veurne. Meer informatie over deze tentoonstelling is terug te vinden op de website van The Exploded View zelf. 

 

Openingsuren

U kunt deze en onze andere installaties bezoeken van maandag tem. vrijdag tussen 09u00 en 17u00. Tijdens de opendeurdagen op 26 en 27 februari kunt u uitzonderlijk ook tijdens het weekend bij ons terecht van 10u00 tot 18u00.  Inkom is gratis.

Wil je een extra woordje uitleg tijdens je bezoek? Stuur ons dan een email via [email protected], dan zorgen wij ervoor dat er iemand van ons aanwezig is om je rond te leiden. 

 

 

 

CREDITS The Exploded View
Design: Pascal Leboucq (Biobased Creations / Company New Heroes)

Concept: Pascal Leboucq & Lucas De Man (Biobased Creations / Company New Heroes)

 

The Exploded View is an initiative of:

BPD, Jansen by ODS, Moodumo, Provincie Noord-Brabant, Buro Kade, Dutch Design Foundation, Biobased Creations 

 

The Exploded View is made possible by:

Lectoraat BioBased Bouwen CoEBBE / Avans Hogeschool & HZ University of Applied Science, CLICKNL, Design United, Blue City, LENTE woningcorporaties, Stichting Agrodome, Primum, Greenport West-Holland, Eco+Bouw, studio ARCA, Forbo Flooring, Martens Keramiek, Ten Cate Outdoorfabrics, Energie- en Grondstoffenfabriek, Aquaminerals, ECOplex, De Wit ≠ Weismann.

 

Together these organisations form The Embassy of Circular & Biobased Building, curated by Biobased Creations, part of World Design Embassies program of Dutch Design Foundation program.